zondag 28 april 2013

Laatste rondje Fells

De kaart stond al tijden op scheuren. Dus vanochtend aan het begin van onze wandeling scheurde Manon hem finaal in tweeen. Een mooi symbolische handeling voor ons laatste "rondje Fells".Dit is de tweede kopie van deze kaart die we in de afgelopen twee jaar verslonden hebben. Het klinkt misschien alsof we wat onvoorzichtig zijn, maar ik denk dat we zeker 100 keer in de Fells hebben gewandeld. Dus dan hebben de twee kaarten hun geld wel opgebracht. Het is dan ook schandalig om te ontdekken dat we er in al die tijd maar één keer over geschreven hebben: http://www.naaramerika.com/2011/12/klauteren.html.

De Fells (officiële naam: Middlesex Fells Reservation) is een natuurgebied van 2575 acres (1042 hectare of 10.4 vierkante kilometer) vlak boven Boston. Het is 'n beetje als de New Englanders zelf: woest en nauwelijks onderhouden; maar oh zo leuk om beter te leren kennen.

Wij hebben in de afgelopen twee jaar alle hoeken van de Fells in alle seizoenen gezien. En eerlijk gezegd kan ik er geen genoeg van krijgen; ook onze vandaag was weer 'n ontdekkingstocht door ontluikend voorjaar. En ook dit keer liepen we weer verkeerd: kaart of geen kaart, ik zie de bordjes nog wel 'ns over het hoofd. Gelukkig, want op die manier kom je ongepland in de leukste hoekjes van de Fells terecht.

Ik zal de Fells (en de rest van New England) dan ook missen als we vanaf volgende week in het noorden van Virginia (vlak bij Washington, DC) wonen. Bent u er klaar voor meneer de president? Wij wel namelijk!

Zie ook:

Geen opmerkingen: