maandag 22 februari 2010

Concert Billy Joel en Elton John

Vorig jaar heb ik Manon voor haar verjaardag kaartjes gegeven voor het concert van Billy Joel en Elton John. Manon is in april jarig en het concert was pas in november. Maar ik was allang blij dat ik 'n kadootje wist.

Het concert werd ook nog 'ns uitgesteld in verband met ziekte van een van beiden. De heren zijn natuurlijk niet helemaal piep meer, dus dat kan gebeuren. Maar zo kwam het dus dat we afgelopen dinsdag (half februari) Manon's verjaarskado van april vorige jaar konden bezoeken.

 

Het concert in de reeks "face-to-face" was in de HP Pavillion, het grote, overdekte stadion in San Jose. Het stadion wordt ook gebruikt door de San Jose sharks, dus vroeg op de avond hingen de vlaggen er nog.

 

Wij waren wat vroeg aanwezig. De rest van het publiek wat laat. Dus toen de heren begonnen met hun concert waren er nog redelijk wat stoelen leeg. Maar uiteindelijk leek het stadion wel redelijk afgevuld.

Het eerste deel van het concert bestond uit 'n aantal grote hits van elk, die door Elton en Billy samen werden uitgevoerd op twee vleugels. Een beetje zoals de "gevleugelde vrienden" Pim Jacobs en Louis van Dijk vroeger deden, maar dan compleet anders.


Klik op de foto voor 'n grotere versie waar je de mannen kunt herkennen

Na dit eerste stuk was het de beurt aan Elton John en zijn band om 'n solo-optreden van vijf kwartier te geven. Vervolgens mocht Billy Joel zich ook 'n uurtje uitleven mijn zijn eigen band. En tot slot deden ze nog wat hits gezamelijk met beide bands. Daarbij stonden er 15 muzikanten op het podium, dus het gaf nogal wat herrie.

Het concert duurde bij elkaar zo'n drieeneenhalf uur. Debiel lang, maar wel erg leuk. De uitsmijter van de avond was Piano Man, de grootste Amerikaanse hit van Billy Joel.


Sing us a song, you're the piano man
Sing us a song tonight
Well, we're all in the mood for a melody
And you've got us feelin' alright


Heerlijke muziek om 'n avond mee af te sluiten. Die moeten we maar 'ns wat vaker opzetten de komende tijd. Maar eerst moet die tuut nog uit m'n oren verdwijnen.

Wat kan ik dit jaar 'ns voor kado bedenken? Weet er iemand 'n artiest die in februari 2011 hier in de buurt optreedt?

Geen opmerkingen: