zondag 28 februari 2010

Van De Kurk naar Birk's

Eind februari is altijd 'n speciale periode voor ons. Niet alleen loopt de winter op zijn einde en komen onze verjaardagen eraan. Eind februari hebben we ook altijd ons jubileum. We zijn niet helemaal zeker meer hoeveel jaar we al bij elkaar zijn, 11 of 12 jaar. Maar wel dat het gebeurde op 'n mooie vrijdag eind februari in Delft in restaurant De Kurk.Maar ja, hier in Silicon Valley heb je geen De Kurk. Maar toen Frank dat tegen me zei, dacht ik ineens aan "Birk's Restaurant" dat hier in de buurt zit. Dus hebben we dat afgelopen vrijdag uitgeprobeerd.En Birk's in Santa Clara blijkt al net zo'n aanrader te zijn als De Kurk in Delft.

Birk's is een steak-house, dus liefhebbers van vlees kunnen hier goed terecht. Maar er staan ook genoeg visgerechten op de kaart. Voor vegetariƫrs is er wat minder keuze.

Het Classic Americana drie-gangen-menu kost tussen de $25 en $30 dollar. De gerechten zijn lekker en worden vergezeld door groente en iets met aardappelen. De porties zijn flink, maar niet zo enorm groot als je hier vaak tegenkomt. Dit menu is trouwens alleen in het weekend verkrijgbaar.

Veel van de gerechten op het Classic Americana menu zijn ook doordeweeks verkrijgbaar, maar dan zijn de porties groter en de prijzen hoger. Hou er in dat geval rekening mee dat je 'n deel in 'n doosje mee naar huis neemt.

Zie ook:

Geen opmerkingen: