zondag 21 februari 2010

Mini-check

Geld overmaken is hier een ouderwetse bezigheid. In Nederland zijn we gewend om online geld over te schrijven, lekker makkelijk. In Amerika is het nog heel normaal om cheques uit te schrijven. Zo schrijf ik elke maand een cheque uit voor de huur.
Maar ook als je geld wilt overschrijven naar iemand anders, komt de cheque tevoorschijn: de bank drukt een cheque met alle gegevens en die cheque wordt vervolgens door de postbode in je brievenbus gedaan.

Laatst kreeg ik op die manier een cheque toegestuurd. Ik moest dus naar de bank om het geld op mijn rekening te krijgen. Er stond een rij voor de balie, maar de dame van de servicedesk had een oplossing: ik kon de cheque aan de ATM (pinautomaat) voeren. Omdat ik dat nog nooit gedaan had, ging ze met me mee naar buiten om te helpen. Je voert eerst je pinpas in, daarna de cheque en vervolgens krijg je een stortingsbewijs van de automaat.We snappen niet helemaal waarom het zo omslachtig moet. Misschien is het een soort beveiligingsmaatregel? TAN-codes werken toch net iets makkelijker.

Geen opmerkingen: