dinsdag 29 december 2009

Der Wienerschnitzel

Zoals je vast wel weet zijn Amerikanen gek op "fast food". Op zich is dat ook niet zo gek, want de variatie in tentjes waar ze 'n snelle hap verkopen is groot. En niet alleen Amerikanen weten die te vinden, ook sommige hier naartoe verhuisde Nederlanders zijn benieuwd wat er te krijgen is.

Zo zijn we al tijden benieuwd naar de "Wienerschnitzel". Eigenlijk komt dat vooral de hun reclames en marketing. Ze doen namelijk alle met "der". Dus is het "DER Wienerschnitzel" waar alles "wunDERbar" en "DERlicious" is. Een beetje flauw, maar soms vallen we daarvoor.

 

Het helpt natuurlijk ook dat de Wienerschnitzel in dit soort leuke "tentjes" zit. Je herkent ze direct als je erlangs rijdt. Het is dan ook eigenlijk 'n wonder dat het 'n jaar geduurd heeft voordat we er zijn gaan etenDe prijzen zijn weer typisch Amerikaans: laag. De porties zijn redelijk normaal, maar het vetgehalte leek me (nog) wat hoger dan gemiddeld. Ik had de hoop sauerkraut op m'n hotdog te kunnen krijgen, maar dat zat er niet in. Zo "der" zijn ze dan ook weer niet.

1 opmerking:

Manon zei

En een Wienerschnitzel staat ook niet op het menu, je kunt er alleen allerlei variaties hotdogs en hamburgers krijgen.