zondag 27 december 2009

Andere koffie

In april vertelde ik al dat je hier in Amerika best redelijke koffie kan krijgen. Met de nadruk op "kan". Want in veel eettentjes is de koffie inderdaad van het soort dat je wel kent van TV. Veel, goedkoop en eigenlijk niet te zuipen.

Maar laatst betrapte ik mezelf erop dat ik zelf 'n Machiato bij Peets wel aardig vond smaken. Tenslotte zit er in die hele grote beker melk ook 'n prima "shot" espresso verscholen.

Dat ging me te ver. Er moet tegengif komen tegen die Amerikaanse milkshakes.

Vandaar dat er bij ons nu 'n Nespresso-apparaat op het aanrecht staat. Ok, ik geef het toe - het helpt ook wel mee dat die Nespresso-apparaten ongelofelijk mooi zijn.

 
Citiz & Milk - mooi of mooi?

 
elk kleurtje is 'n andere smaak - ze hebben er nu 20

 
een eerste stapel koffie - ondersteboven

Zoals je op de foto misschien kunt zien, kunnen we met ons apparaat ook cappuccino, latte en dat soort onzin maken. Het is misschien niks voor mij, maar Manon vindt ze erg lekker. En met zo'n eenvoudig apparaat is het wel leuk om dat soort dingen te maken.

Nadeel van Nespresso is dat het nogal duur is. En Nespresso is Europees, dus je betaalt hier de import-prijs voor die apparaten. Maar ja, dat is wel weer 'n goeie reden voor 'n BigMac-index:


Nespresso Citiz & Milk $349 €219
Nespresso Citiz $279 €120
Nespresso Espresso & Lungo1 cup$0.55 €0.33
Nespresso Special, Pure origin & Variations1 cup$0.62 €0.37


Zie ook:

3 opmerkingen:

maisha zei

wij hebben een nespresso citiz (zonder melk opschuim ding) voor 120 euro gekocht. De cups kosten 30 eurocent per kopje als je de cups bij een nespresso boutique haalt, als je ze laat bezorgen kosten ze 40 cent of iets. Maar wij vonden het meer dan waard :-)

Ruud zei

Exact hetzelfde apparaat (inclusief opschuimer) kost bij Mediamarkt € 219. Na aankoop ontvang je € 50 retour, zodat de uiteindelijke prijs € 169 bedraagt.

Frank zei

Bedankt voor het opzoeken van de prijzen. We betalen hier duidelijk 'n import-premie.

Overigens kregen wij ook geld terug: $50 in de vorm van 'n tegoed om cups te kopen. Ook weer minder dan in Euro-land, maar goed.... de koffie smaakt er niet slechter door.

Ik was tot onze verhuizing ook 'n Nespresso-drinker, maar ben nu de nieuwe smaken aan het ontdekken.

De nieuwe sterkere lungo (Fortisimo of zoiets) is tot nog toe favoriet.