woensdag 15 april 2009

Hoezo, geen koffieland?Ik had altijd het beeld dat Amerikanen geen koffie konden zetten. In films zie je de serveerster altijd rondlopen met zo'n enorme koffiekan met gratis "refills". Zo'n koffiekan die al de hele dag op het warmhoudplaatje staat, je kent dat wel.

En natuurlijk heb je hier al jaren de Starbucks; volgens velen is dat het bedrijf dat Amerikanen weer koffie heeft leren drinken. Maar ja, als ik 'n milkshake met koffiesmaak wil, dan ga ik wel naar de snackbar. Hoe lekker de Mocha Lattucino ook is, het is wat mij betreft geen koffie.

Eigenlijk ben ik 'n ouderwetse koffieslurper. Geef mijn maar gewoon 'n flinke bak, redelijk vers gezetten koffie uit zo'n oer-Hollands filterapparaat - hier noemen ze dat "drip".

En wat blijkt: Amerikanen drinken ook gewoon filterkoffie. En het is niet eens hele slechte filterkoffie. Maar het is natuurlijk wel weer echt Amerikaans: dus je hebt keuze uit vele tientallen soorten in alle prijsklassen. En: het komt in hele grote blikken.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dag lieve Manon en Frank,

Leuk steeds weer jullie verhalen te lezen. En volgens mij hebben jullie het helemaal naar jullie zin en is de inburgering nu goed op gang gekomen Frank... "Het komt in ... blikken" ;-)
liefs
Renée

Frank zei

Wow... dat was inderdaad lekker Nederlands. :-) Ik betrap mezelf er helaas wel vaker op. Het accent kan ik nog wel voorkomen, maar de typische Engelse zinsneden willen er helaas niet uit blijven.