donderdag 23 april 2009

In-network hospital with out-of-network doctors

Volgens mij heb ik al 'n verteld over in-network en "out of network" zorgaanbieders. Als je hier naar 'n dokter gaat die binnen het netwerk van je verzekering valt, declareren zij de kosten direct bij je verzekeraar. Ze zullen ook (als het goed is) nooit 'n rekening sturen voor de kosten die ze gemaakt hebben die niet door je verzekering vergoed worden. Ga je naar 'n zorgaanbieder die niet binnen het netwerk valt, dan geldt dat niet. Je kunt dan dus op moeten draaien voor 'n flink deel van de kosten.

Kortom: je doet er hier verstandig aan om alleen naar zorgaanbieders te gaan die binnen het netwerk vallen. En op zich is dat ook niet zo moeilijk hoor: de lijst van aanbieders is lang genoeg.

Maar 'n collega van me was laatst bij 'n klant 'n paar staten verder en had ineens last van 'n rare bult op z'n pols. Na het 'n paar uur te hebben aangekeken, is hij toch maar even naar 't ziekenhuis gegaan. Natuurlijk naar 'n ziekenhuis dat binnen het netwerk valt.

Maar laatst kreeg hij toch 'n enorme rekening voor dat doktersbezoek. Wat blijkt: het ziekenhuis was dan wel in-network, maar de artsen die er werken niet! Hij had bij binnenkomst 'n formulier ondertekend waarin hij aangaf dat te begrijpen en zelf voor de extra kosten op te draaien. En voordat je nou denkt "wat een sukkel is die collega van je", ik daag je uit om hier zelf ook 'ns de eerste-hulp binnen te komen en alle formulieren die ze je voorhouden rustig door te lezen.

Bij deze collega is het nu opgelost. Ons bedrijf vergoedt hem de kosten. Maar het ziekenhuis staat nog steeds op de in-network-lijst. Zou er ook 'n lijst zijn met "in-network en fatsoenlijke" ziekenhuizen?

Gerelateerde posts:

Geen opmerkingen: