zaterdag 4 april 2009

Wijnproeven

Wat een leuke cursussen bieden ze hier toch aan! Tussen alle saaie boekhoud- en computerlessen, pittige zumbadans en de creatieve pottenbak- en andere knutselbezigheden is er dan ineens een wijnexcursie in de Santa Cruz Mountains. Daar waren Jan, Marrije, Frank en ik dus snel voor ingeschreven.

De excursie werd uitgevoerd door Santa Cruz Experience. Alle deelnemers (12 in totaal) verzamelden bij West Valley College in Saratoga. Daar stapten we in bij Austin, onze gids en chauffeur voor de dag. Onze eerste stop was bij Picchetti Winery. Hier hebben we een 'flight' gedaan: dat is een proeverij met een stuk of zes wijnen. Om niet dronken te worden, is het verstandig om niet alles op te drinken en af en toe wat water te drinken.


Proeven onder begeleiding van Smiler.

Na het proeven was het tijd voor de lunch, zonder wijn. Die kon je zelf kopen bij de winery, de slimmerds.

De lunch smaakte goed.


Verzamelen voor volgende stop.

De tweede winery was bij Naumann Vineyards. Hier proefden we buiten op het 'sky deck'. Wat een fantastisch uitzicht had je daar! We hebben ons appartementencomplex kunnen vinden (thanks Rolinda en Jilt voor de verrekijker!).


Met de wijnglazen in de hand liepen we naar de wijngaard. Daar legde Don uit hoe het snoeien ('pruning') van de wijnranken tegenwoordig gaat. Volgens mij heb ik het in Maarssen best aardig gedaan. Al begreep ik wel dat je de ranken flink moet laten stressen om betere druiven te krijgen. Daarom geven ze wijnboeren hun planten minimaal water.


De laatste stop was bij Cooper-Garrod Vineyards. Cooper was vroeger testpiloot bij NASA, maar is na zijn pensioen wijn gaan maken.

Stiekem gekiekt tijdens de laatste proeverij.

Halverwege de tweede proeverij ben ik gestopt, omdat ik de BOB was. Volgende keer is iemand anders de 'designated driver'.

Geen opmerkingen: