donderdag 2 april 2009

Thee met parels

Er wordt hier nogal veel koude thee gedronken. De gewone, ongezoete 'iced tea' kun je praktisch overal krijgen, Nestea met smaakje ook. Wil je meer, dan kun je terecht in een van de tea cafes. Daar hebben ze allerlei exotische smaakjes, met en zonder melk, met of zonder ijs, als slush, als smoothie en met parels. Geen echte natuurlijk, maar 'chewy' balletjes van tapiocameel. Dat wordt 'tea with pearls' of 'bubble tea' genoemd.

Frank had al eens kennisgemaakt met de thee met parels. Dat was een 'Gloep'-ervaring, hij wist niet dat er parels in z'n thee zaten (waren niet zichtbaar doordat er ook melk in de thee zat).

Ik moest natuurlijk ook een tea & pearls proberen, dus ik ben naar Fantasia Tea Cafe hier op het winkelplein gegaan. Na veel gewik en geweeg (neem ik nou de Guave, Mango of Honeydew Green Tea?) heb ik de Mango-variant mee naar huis genomen voor een proef- en fotosessie.

Iced Mango Green Tea with Pearls

Zo ziet zo'n balletje er uit:


Ik had natuurlijk beter moeten weten en genoeg insuline moeten klikken voor die thee, maar soms ben ik ineens een beetje dom. In Lipton Ice en Nestea zit ook veel suiker, ongeveer net zoveel als in cola. Dat weet ik allang. Maar zo'n drankje met ballen is door die parels helemaal funest voor je bloedglucosespiegel. In een beker van 16 oz (454 ml, zeg maar net zoveel als een klein flesje fris) zit gerust 61 gram koolhydraten. Weer wat geleerd.

Geen opmerkingen: