woensdag 8 april 2009

Party!

Afgelopen zondag heb ik mijn eerste Amerikaanse verjaardag groots gevierd. Niet op z'n Amerikaans, want mijn moeder en ik hadden alles zelf gemaakt en wat niet zelf gemaakt was had ik met Marrije bij de Costco gekocht.

Cateringservice Van Knuffelen aan het werk.

Voor het festijn had ik de 'residential lounge & kitchen' van ons appartementencomplex voor de middag en avond gereserveerd. Vanaf een uur of twaalf waren we bezig met spullen naar beneden sjouwen en de keuken een beetje inrichten. We moesten ons eigen (wegwerp)servies en bestek, pannen enzovoort meenemen. Gelukkig heeft de keuken een grote koelkast want we hadden aardig wat ingeslagen. Voor het feestelijke tintje had ik de plastic margarita- en martiniglazen voorzien van een zout- respectievelijk suikerrandje. Het was nog even moeilijk om het (speciale margarita)zout aan het plastic glas te laten plakken. Natmaken met water en dan in een laagje zout duwen, werkte niet. Idee! Ik pakte een halve citroen die nog ergens lag en wreef dat op het glasrand. Vervolgens dopen en zie daar: een perfecte zoutrand!

Met citroen en zout in de weer.

Rond een uur of drie kwamen de eerste gasten en daarna druppelde het binnen. We waren met 16 man, erg gezellig! We hebben lekker gekletst, gesnaaid en gepooled.

Frank maakt cocktail(tje) en ik liep al snel op blote voeten in plaats van pijnlijke pumps.
Ik vond het een erg geslaagde verjaardag. Hopelijk vonden de gasten dat ook. Wat ik heb gekregen? Kaartjes voor het dubbelconcert van Elton John en Billy Joel in november van Frank, walvissen kijken van mijn ouders (zie post daarover) en verder een schetig mozaiektafeltje en allerlei planten voor op het balkon, een Lonely Planet van Californie en een lekkere bodylotion uit Hawaii. En nog een cadeautje uit Nederland: een kookboek met barbecue- en grillrecepten en reep chocolade (Alaude, Frank vermoedt dat je bent vergeten te vermelden dat die voor hem is ;o), een paar analoge verjaarskaarten, een boel e-cards en felicitatiekrabbels op mijn Hyves. Ben ik schandelijk verwend of niet?

Geen opmerkingen: