zondag 26 april 2009

Kom je bij ons Koninginnedag vieren?

Over 'n paar dagen is het Koninginnedag. Dat hoef ik jullie natuurlijk niet te vertellen - ik neem aan dat Nederland donderdag weer in 'n massale roes van uitverkoop, bier-gebral en ongebruikelijk nationalisme doorbrengt. Maar als Nederlanders in den vreemde is het voor ons altijd even de vraag hoe typisch Nederlandse feestdagen hier gevierd worden. Zo was Pasen 'n beetje minder leuk dan in Nederland. En 'n paar maanden geleden was Kerst ook even wennen.



Maar het lijkt erop dat Koninginnedag wel groots gevierd wordt. We hebben intussen (vaak via via) al drie uitnodigingen gekregen om het feestje te komen vieren: eentje van het consulaat in San Francisco (correcte kleding verplicht), eentje van de Nederlandse school in Palo Alto (met 'n potluck barbecue) en eentje van 'n Nederlandse familie hier in de buurt, die waarschijnlijk 'n erg grote tuin hebben. Ik heb alleen nog geen aankondiging van 'n echte vrijmarkt gezien. Jammer, want die zijn toch wel grappig (hoewel ik er nog nooit iets gekocht of verkocht heb).

Maar ja, ik ben eigenlijk van plan om donderdag gewoon te gaan werken. Het lijkt me dan wel fantastisch om oranje tompoezen mee te nemen voor m'n collega's. Weet iemand waar je die hier in de buurt kunt kopen? Soms klopt 'n boektitel ineens helemaal: ik mis alleen de Hema.

Normaal totaal niet, maar nu even wel.

Geen opmerkingen: