zaterdag 5 december 2009

Stevens Creek Trail

De Stevens Creek Trail is 'n fietspad dat vanaf het randje van de baai bij Shoreline park loopt tot aan Sleeper avenue, 'n klein stukje onder El Camino Real. Het fietspad loopt van noord naar zuid.

We hebben dit pad nooit helemaal in één keer gereden, het ligt namelijk wat onhandig voor ons om te bereiken. Maar elke stuk hebben we meerdere keren getrapt.

Bij elkaar is het pad bijna 8 kilometer lang. We beginnen in het noorden bij Shoreline park.

Je kunt Shoreline Park om 'n aantal redenen kennen. Het is bijvoorbeeld het park waar het Shoreline Amphitheatre zit, waar elke zomer flink wat concerten worden gegeven. Maar het park zelf is ook 'n bekende recreatieplaats vopr Mountain Viewers. En tenslotte zit het hoofdkantoor van Google er om de hoek.

Het hele Shoreline park is goed met de fiets te doorkruizen. Maar aan de oostkant van het park begint de Stevens Creek Trail.


View Larger Map

Het eerste stuk naar het zuiden fiets je over 'n dijk. Aan je linkerkant (in het oosten) zie je het Moffett airfield, rechts vooral industrie.


View Larger Map

Vanaf iets voor de 101 wordt het pad nog 'n stuk mooier. Je fietst nu bijna door 'n park over 'n goed onderhouden asfaltpad. Let wel goed op, want het pad wordt druk gebruikt door zowel fietsers als voetgangers.


View Larger Map

Bij Moffett boulevard kun je kiezen of je de gelijkvloerse kruising of de nieuwe brug kiest. Die laatste is vele malen mooier en sneller, dus dat is wel aan te raden. Wij zelf gaan hier vaak de trail op en af, dus voor ons is de gelijkvloerse kruising wel handig.


View Larger Map

Alle kruisingen op deze trail zijn nu met bruggen of tunnels. Soms moeten de bruggen best hoog zijn, dus schrik niet van dit soort lus- of S-constructies:


View Larger Map

View Larger Map

Als je net onder El Camino Real door bent, zie je aan je linkerkant het ziekenhuis van de Palo Alto Medical Foundation liggen. Een wandelaar wees ons erop dat de artsen het fietspad gebruiken om van hun werk naar huis te lopen.


View Larger Map

Diezelfde wandelaar vertelde ook dat de tunnel onder de Camino Real door zo'n 5 miljoen heeft gekost en dat dit neerkomt op wel $1000 per gebruik. Nou klinkt 5 miljoen als best 'n hoop geld. Maar ik denk dat de prijs per gebruik vast nog wel gaat zakken, want het is 'n mooi fietspad.

Vanaf El Camino Real gaat het fietspad nog 'n kilometer of twee verder door naar het zuiden. Daar houd het pad bij Sleeper avenue ineens op met het intussen bekende "Trail ends" bord.Gelukkig staat er ook 'n heel groot bord met de aankondiging dat je vanaf eind 2011 ook verder de 85 over kan om op Dale avenue of Heatherstone way verder te fietsen. Dat zijn dan weliswaar geen trails, maar ze zijn wel veilig voor fietsers.

Zie ook:

Geen opmerkingen: