zaterdag 28 mei 2011

Hot in Cleveland

Gister hadden we 'n dagje "reisvrij" en hebben we de dag in Cleveland (in Ohio) doorgebracht.

Cleveland kenden wij vooral van de TV-comedy "Hot in Cleveland" over drie vrouwen op leeftijd uit LA die in het provinciaalse Cleveland stranden. Ze blijken het er toch wel leuk te vinden en blijven er hangen, intussen al twee seizoenen. De serie is eigenlijk niet bijzonder leuk, maar op de een of andere manier blijven we wel afleveringen kijken. Het ligt waarschijnlijk deels aan de ietwat overjarige actrices, maar zeker voor 'n groot deel ook aan de deelname van Betty White. Ik kende haar vooral als Rose uit de Golden Girls, maar deze dame draait al ruim 60 jaar mee op de Amerikaanse TV. Ze is dan intussen ook al 88, 'n respectabele leeftijd om nog op TV mensen aan het lachen te maken.

Het toeval wil dat het best warm was toen we in Cleveland aankwamen, vandaar: hot in Cleveland.


De skyline van Cleveland doet veel beloven

Maar naast de leuke skyline en onze associatie met 'n comedy-serie, vonden we downtown Cleveland eigenlijk nogal tegenvallen. Op zich zijn de gebouwen wel duidelijk wat ouder en zeker mooi. Maar het heeft allemaal gewoon weinig uitstraling en kan wel 'ns 'n opknapbeurt gebruiken. Echt zo'n stad van het type "net niet".

De markante gebouwen zijn natuurlijk wel goed voor mooie foto's.
De Rock and Roll Hall of Fame

Cleveland ligt aan Lake Erie, een van de grote meren tussen de VS en Canada. Voor je schaalgevoel: Lake Erie is ongeveer half zo groot als Nederland. Aan het randje van het meer staat sinds 1995 de Rock and Roll Hall of Fame, een soort museum voor de rock- en popmuziek.

We vonden de omgeving van Cleveland wel mooi en schattig. En een voordeel van dat "net niet" is dat de huizenprijs 'n beetje lager is dan we gewend zijn: een leuke 3BR/2BA van 1500 sqft aan de rand van het meer kost anderhalve ton dollars.

Misschien wordt het tijd dat we 'n soort NVM-index aanleggen?

2 opmerkingen:

zep zei

De klassieke mop: "First prize: one week in Cleveland; Second prize: two weeks in Cleveland."

Anoniem zei

http://www.youtube.com/watch?v=X1Sv_z9jm8A
Betty is bij ons inmiddels weer helemaal tot leven gekomen dankzij Snickers!

Esthe