dinsdag 24 mei 2011

Staat overgeslagen

Zo, vandaag hebben we drie staten te pakken: vertrokken uit South Dakota, door Minnesota heen en neergestreken in La Crosse, Wisconsin.


Samenvatting van Minnesota.

In La Crosse leek het even mis te gaan met het vinden van een hotelkamer. We reizen op de bonnefooi, dus het is altijd afwachten of we kunnen overnachten op de beoogde bestemming. Maar ik wist dat er genoeg hotels in La Crosse zitten om wat te vinden. We hadden alleen geen rekening gehouden met een tornado die afgelopen zondag (toen wij Mount Rushmore bezochten) in het zuiden van La Crosse had huisgehouden... De bewoners van de getroffen huizen wonen nu tijdelijk in de hotels in de buurt.


Deze tornado was van de categorie EF-2. Die in Joplin, Missouri (ook afgelopen zondag) was een EF-5.

Gelukkig hielp Steven van het Courtyard Hotel ons door een rondje te bellen naar hotels verderop in de straat. GrandStay Residential Suites had nog plek! Voor $92 hebben we een suite: woonkamertje met keuken en -wel zo handig- een slaapkamer. En dan zitten we op loopafstand van de Mississippi-rivier en van downtown La Crosse. Nou maar hopen dat het rustig blijft op het weerfront...

Geen opmerkingen: