zondag 1 mei 2011

Koninginnedag op Union Square

Geweldig! Het consulaat in San Francisco had Union Square weten te regelen voor de Koninginnedag-festiviteiten. Samen met de lokale Nederlandse gemeenschap hadden ze een middag georganiseerd met Hollandse muziek, verse haring, stroopwafels, drop, Indonesisch eten en nog meer niet-eetbare Nederlandse en aanverwante producten.

Aankondiging Dutch Queen's Day, 30 april 2011
Kinderen konden zaklopen, spijkerpoepen en andere Oud-Hollandse spelletjes doen.


Niet alleen kinderen probeerden een spijker in een fles te manoeuvreren.

Nietsvermoedende Amerikanen en toeristen vroegen zich met verbazing af wat er aan de hand was. Oranje is de kleur van de SF Giants, maar deze oranje menigte bestond duidelijk niet uit baseball-fans.
Hoezo 'biertuin'? Wij laten ons niet als harinkjes in een ton persen om een biertje te drinken. We hadden al gauw een tafeltje op een aangrenzend terras geconfisqueerd.


Polonaise! De band 'Once Again' speelde klassiekers zoals 'Kleine cafe aan de haven' en 'Geef mij maar Amsterdam'. We misten alleen de wat recentere Hollandse kaskrakers...

's Avonds was er een Queen's Day Dinner in de Supperclub met performances, natuurlijk 'drag queens' en Hollands getinte gerechten (voorafje met paling, toetje met drop).

Geen opmerkingen: