zondag 22 mei 2011

Mannen van steen

Tijdens onze geschiedenislessen de afgelopen dagen hebben we veel gehoord over Washington en Jefferson, dus de geplande 'detour' via Mount Rushmore komt heel mooi uit. We verbazen ons er over dat er in het (audio)boek nauwelijks tot geen aandacht is besteed aan de geschiedenis van de Indianen voor de komst van de kolonisten. South Dakota is een staat met een rijke Indianengeschiedenis, dus we vonden het wel gepast om ook een bezoekje te brengen aan het Crazy Horse Monument 17 mijl verderop.


Frank met Washington, Jefferson, Roosevelt en Lincoln.


Dit was eigenlijk de bedoeling: met bovenlijven, maar bij nader inzien bleek de rotsformatie niet geschikt te zijn en bleef het bij de hoofden.


Close-up van de presidenten.


Profiel van Washington. Deze zie je als je vanaf Mount Rushmore naar Crazy Horse Memorial rijdt.


Crazy Horse Memorial, waaraan al sinds 1948 aan wordt gewerkt met drilboren en dynamiet. Op de voorgrond staat het voorbeeld, op de achtergrond zie je het monument in wording. In het 'gaatje' in de rots past een flat van elf verdiepingen hoog. Het hoofd van het paard wordt 23 verdiepingen hoog. Entree is $20 per auto, waarschijnlijk omdat het monument nog in aanbouw is en het zonder overheidssubsidies wil doen. Een bezoekje aan Mount Rushmore kost $10 per auto.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Manon en Frank,
ondanks de ontberingen (regen, sneeuw, geen tv :-) klinkt het als een geweldige reis. We volgen jullie met plezier! Geniet ervan.
Sandra

Frank zei

Ik kon het niet helpen en moest aan de
fab four denken: http://www.cartoonstock.com/newscartoons/cartoonists/tbr/lowres/tbrn351l.jpg