maandag 23 mei 2011

Wall Drug

Langs de snelweg staan veel billboards om toekomstige bezienswaardigheden, hotels of winkels aan te kondigen. En omdat de afstanden langs deze snelweg (de I-90 voor de liefhebbers) nogal groot zijn, beginnen de billboards soms al tientallen mijlen van tevoren.

 

Meestal zijn die borden niet zo boeiend, maar wel handig om alvast 'n hotel te kiezen. Maar toen we het eerst bord "Wall Drug" zagen, vroegen we ons gelijk af wat dat zou zijn. Er is wel 'n plaatsje Wall, maar dat was pas over 50 mijl. En wat hebben die met drugs?

 
 
 
 
 
 

Na meer borden werd het ons langzamerhand duidelijk: Wall Drug is de drug store in het plaatsje Wall. En om klandizie te lokken, hebben ze nogal veel borden langs de weg staan.

Dat is niet onverstandig, want de winkel ligt 'n paar mijl van de snelweg af. Dus zonder die borden zouden niet veel mensen de vinden.

Dat is dan ook de hele onstaansgeschiedenis van de winkel: "mevrouw en meneer Wall Drug" begonnen eind jaren 20 'n winkel midden in niks. De winkel trok nauwelijks klanten. Mevrouw Wall Drug besloot borden langs de snelweg te zetten waarin reizigers gratis ijswater werd aangeboden. En sindsdien komen er wel heel veel klanten.
Zo ook wij. En het is dan ook wel apart, zo'n mega-winkel midden in niks.

Geen opmerkingen: