zondag 27 september 2009

AAA...accu op

Tja, daar sta je dan rond half zes met je boodschappen voor het avondeten op de parkeerplaats bij Trader Joe's. En met een auto die het niet meer doet... Afgelopen weekend hadden we ook al startproblemen, maar niet zo hardnekkig als deze keer. Nu was het echt einde oefening. Alleen het motorolielampje brandde nog flauwtjes en ik hoorde een zwak 'njng, njng'-geluidje. Motorolie gecontroleerd, die was prima. Die middag verkeerde benzine getankt? Nope, altijd netjes dezelfde.

Tijd om AAA (spreek uit als 'triple A', American Automobile Association oftewel de ANWB) in te schakelen. Na een half uurtje kwam de sleepwagen ('tow car') aanrijden en de monteur zag al snel dat het de accu was. Op de contacten lag namelijk hoopjes wit poeder. Aha, een overleden accu. Hij belde direct met de centrale of de Battery Service kon komen om de accu te vervangen, maar die hadden een lange wachttijd. Toen heeft hij de auto maar ge-jumpstart (is daar geen kort Nederlands woord voor? 'starten met startkabels' zegt Van Dale), zodat ik naar huis kon rijden en daar kon wachten op de nieuwe accu.

Thuis weer naar de centrale gebeld om de Battery Service op bezoek te krijgen. Gelukkig was het niet meer zo druk, binnen een half uur stond sleepwagen nr. 2 voor de deur en was de accu binnen no-time vervangen. Kosten: $130 inclusief afvoeren van oude accu.

Kunnen we gelukkig met onze eigen auto dat weekendje naar Monterey.

2 opmerkingen:

D zei

Laat iemand met een voltmeter kijken wat de spanning is als de motor loopt op de accu. Soms gaat de spanningsregelaar in de dynamo (alternator) kapot en laadt de dynamo de accu "kapot". Dan gooit de accu al zijn water eruit (verdampt) en trekken de platen krom. Accu vervangen door een nieuwe helpt tijdelijk, omdat die in principe ook kapot geladen wordt.
Spanning op de accu (12.x volt als de motor uit is) mag maximaal 13.9 volt zijn als ie wordt bijgeladen door de dynamo.

D (door schade en schande wijs geworden)

Manon zei

Thanks voor de tip!