woensdag 30 september 2009

Weekendje Monterey

Om te vieren dat we 8 jaar getrouwd zijn, zijn we afgelopen weekend naar Monterey geweest. Dat is 75 minuten rijden hier vandaan. Nadat we 's avonds hadden ingecheckt bij Hotel Abrego, zijn we naar downtown Monterey (Alvarado Street) gewandeld. Daar was het nogal druk, want er was een Show 'n Shine Cruise: een parade van gepimpte auto's van voor 1974.

Fietsen
Ons weekend is geen weekend als we niet een stuk fietsen, dus hadden we fietsen gehuurd bij Adventures by the Sea. We zijn via Fisherman's Wharf en de kust richting 17 Mile Drive gereden. Bij de eerste horde zeeleeuwen op een strandje moesten we natuurlijk even stoppen voor een fotomoment.
Bij Bird Rock hadden we weer even een pauze om de zeeleeuwen en aalscholvers te bewonderen. En om te zien of we ergens in de oceaan een walvis konden spotten. Die hebben we niet gezien, wel heb ik wat gestoeid met verrekijker en camera.


Toen we bij Pebble Beach aankwamen, vonden we het tijd voor lunch. En tijd om weer terug te keren. Het is een nogal heuvelige route en dat zijn we niet gewend.


Blij dat we Pebble Beach hebben gehaald.

Onze fietstocht was in totaal zo'n 42 kilometer:

View Fietstocht Monterey in a larger map

Toen we de fietsen inleverden, hoorden we dat er een Brewery op steenworp afstand lag. Gevaarlijke combinatie!


Sprookjesachtig zeeleven
Sinds de zeepaardjestentoonstelling is geopend in april roep ik dat ik naar het Monterey Bay Aquarium wil om die rare beestjes van dichtbij te bekijken. Ik had de tickets al online gekocht en zondag zijn we gegaan. We bleven direct hangen bij de zeeotters, die werden net gevoerd. Wat zijn dat grappige dieren!


Voordat we de zeepaardjes gingen bekijken, verbaasden we ons er over dat kwallen zo mooi kunnen zijn.

Frank maakt foto van een 'kwallenregen'

Eindelijk, de zeepaardjes. Boeiende schepsels hoor. Het vreemdste exemplaar was deze wel, de 'leafy sea dragon' (grote rafelvis):


Na een rondje Cannery Row zijn we naar huis gegaan.

Geen opmerkingen: