zondag 13 september 2009

Eng groot oog

Nou, eigenlijk meer een eng grote pupil. Ik had het ogenonderzoek van de opticien toch maar even over laten doen in het Vision Center van het ziekenhuis. Het bleek toch vergoed te worden door onze verzekeraar.

Het Vision Center is niet zo modern als de opticien. Ze hebben helemaal geen retinafoto's gemaakt. Maar verder wel grondig onderzocht (ik heb '20/20 vision' en de rest is ook goed!) en het zit nu in mijn medisch dossier van het ziekenhuis. Het vervelende van zo'n test is dat ze je ogen druppelen om de pupillen te vergroten ('dilate'). Gelukkig had ik mijn zonnebril bij me. Met gewone pupillen is het licht hier al fel, laat staan met vergrote pupillen.

Thuis aan de eettafel zei Frank "Wat zit je toch met je ogen te knijpen." Dus ik liet 'm even in de poppetjes van mijn ogen kijken, zodat hij kon zien waarom:

Normaal heb je alleen zulke grote pupillen als het donker is.

1 opmerking:

Maisha zei

of als je pilletjes slikt :-p had je niet even kunnen wachten tot halloween met die grote pupillen ;-)