dinsdag 21 april 2009

Workshop 'Armband maken'

Vandaag ben ik met Madalina naar een workshop 'Intro to Beading' geweest in Willow Glen. De workshop werd gegeven door Phyllis, eigenaresse van Sew Beadazzled. Er was nog een derde deelneemster, dus een lekker klein clubje.

Nadat we wat theorie hadden gekregen over echte en nep-Swarovski-kralen en echte versus neppe 'semi-precious' (halfedelstenen zoals turkoois, lapis lazul en hematiet), waar je op moet letten als je zilver koopt en dat er veel lood zit in glaskralen uit China en Oost-India, mochten we de winkel in om onze kralen uit te zoeken voor de armband of ketting die we zouden gaan maken. Dat vind ik altijd het moeilijkste van de hele sieradenmakerij en zeker als je zoveel keuze hebt...

Uiteindelijk is het gelukt en heb ik een leuk armbandje gefabriekt, vind ik zelf. Welke foto is beter, met de witte of met de blauwe achtergrond? Als ik daar uit ben, dan ga ik de armband te koop zetten op Etsy.com, samen met nog wat kettingen die ik heb gemaakt.
Of zal ik 'm toch maar zelf houden...

6 opmerkingen:

Madalina zei

Ik vind de photo met de blauwe achtergrond beter!!!

The bracelet is great!! I also had a lot of fun today!!!

Unknown zei

Probeer het eens met een zwarte achtergrond :)

Werkt vaak heel goed voor sierraden.

Marleen zei

Mee eens, zwart karton werkt erg goed. Komen de kleuren mooi uit. En hij is erg leuk! ;-)

Ruud zei

Een zwarte achtergrond werkt inderdaad meestal het best. Niet zelf houden, Manon. Tast de markt eerst af. Bij succes kun je zoveel armbanden maken als je wilt en 'your skills' upgraden (om het maar op zijn Nederlands te zeggen).
Er zijn al opdrachtgevers .....

Manon zei

Frank zei ook al dat ik het eens moest proberen met het zwarte granieten werkblad van de keuken/badkamer. Ik ga eens kijken wat zwart met de armband doet. Thanks!

Unknown zei

Oppassen, een granieten blad spiegelt waarschijnlijk heel erg, het beste is iets dofs, of zwart karton zoals Marleen al zei, of nog beter zwart fluweel