woensdag 25 november 2009

John W. Christian Greenbelt

De John W. Christian Greenbelt is 'n strook groen van zo'n 4 kilometer die van oost naar west door 'n deel van Sunnyvale loopt. Door de groenstrook loopt 'n wandel/fietspad.In het oosten begint de Greenbelt net voorbij het Mercado-winkelcentrum, zo'n 3 kilometer van ons huis:


View Larger Map

Je ziet het al 'n beetje, echt breed en begroeid is het niet. Maar het is wel leuk aangelegd en er zijn zeker slechtere manieren om parallel aan de 101 te fietsen.

Let op: je deelt het pad met voetgangers - en volgens mij hebben die voorrang. Ze zijn hier sowieso nog steeds niet heel erg gewend aan fietsers, dus het kan geen kwaad om even te bellen als je inhaalt.

De kruisingen met de wegen zijn gelijkvloers en grotendeels zonder stoplichten. Gelukkig zijn de straten die je kruist meestal vrij rustig.

De eerste lastig kruising (als je van oost naar west fietsts) is die met Lawrence Expressway.


View Larger Map

Je komt van rechtsonder over het pad door het groen. Je gaat rechtsaf Blazingwood Drive op en gaat dan via de O---O Lawrence over. Let goed op, want de traverse is nogal goed verstopt.

Verbaas je gerust even over de bushalte aan Lawrence. Respect voor degene die daar 's avonds laat zonder zorgen op 'n bus gaat staan wachten.


View Larger Map

Ben je Lawrence eenmaal over, dan kom je al vrij snel bij Lakewood Park. Wriemel je daar rustig doorheen. Er worden veel feestjes en barbecues gehouden, maar wij kwamen laatst ineens in 'n stel middeleeuwse soldaten terecht. Ze waren aan het oefenen voor hun LARP-avonturen. Hoe dan ook: rij voorzichtig.

Fair Oaks is de tweede vervelende kruising. Dit keer eentje met stoplichten, maar ook met veel verkeer. Heb je deze kruising geslecht, volg dan Weddell Drive tot net voor n grote parkeerplaats. Daar kun je rechtsaf het laatste stuk van de Greenbelt volgen.

Wij hebben de John W. Christian Greenbelt gevolgd tot Boregas Avenue. Hij loopt hierna nog 'n paar honderd meter door, maar voor ons was dit ver genoeg.


View Larger Map

Als je namelijk op Boregas linksaf (naar het zuiden) gaat, kom je precies uit bij de fietsersbrug over de 101 snelweg.


View Larger Map

Ben je de snelweg eenmaal over, dan liggen de routes naar downtown Sunnyvale en Mountain View voor je open.

Zie ook:

Geen opmerkingen: