donderdag 19 november 2009

Chinees fonduen

We waren Zaterdag in Richmond in het Pacific East winkelcentrum. Er is op zich niet veel te doen, maar dat wisten we niet toen we het op de kaart uitzochten. Het is in elk geval wel erg Chinees. Op 'n online vergelijkingssite noemden ze het winkelcentrum 'n China-town buiten China-town. De helft van de winkels heeft niet eens bordjes in het Engels hangen.

'n Prima plek om iets te eten dus. Maar ja, wat durven wij als Hollanders aan? 'n Fondue-restaurant leek ons wel veilig - Coriya Hot Pot City. Voor 12 dollar per persoon kun je je onbeperkt volstoppen.

 

De inrichting heeft nog het meeste weg van 'n soort Duitse bierhal. Het straalt totaal geen gezelligheid uit. In elke tafel zit 'n gasbrander. Daarop wordt 'n schaal bekleed met zilverfolie gezet. En midden in die schaal zit je fondue-pot. Het is Chinees fondue, dus de pot wordt gevuld met bouillon.

 

Vervolgens kun je onbeperkt vlees, groente en vis halen en die naar eigen inzicht op de plaat gaarbakken of in de pot gaarkoken. Met wat rijst, bami en saus erbij maak je zo je eigenlijk favoriete maaltijd.

Naast ons kwam 'n Chinese man zitten. Toen we zagen hoeveel vlees hij op de plaat legde, keken we rond op zoek naar de rest van zijn familie. Maar uiteindelijk heeft hij alles zelf opgegeten. En eerlijk is eerlijk: ook wij hebben flink door zitten eten. Alles smaakte prima en door het zelf klaarmaken blijft het ook leuk.

 

Het blijft voor ons alleen wat lastig om met stokjes te eten. Het gaat wel steeds beter, maar het blijft toch meer gehannes dan met 'n vork. Toch waren we best trots dat we tot het toetje zonder vork/lepel hebben kunnen eten.

Toetje? Ja, dat hoort er ook nog bij. 'n Buffet van diverse soorten fruit, gelei-pudding, tapioca-balletjes en Oreo-koekjes. Oef... ik zit vol.Zie ook:

1 opmerking:

Marleen zei

Een Duitse bierhal is vaak best gezellig en vol sfeer hoor. ;-)