maandag 2 februari 2009

Doggie bag

Volgens mij kent iedereen in Nederland de term "doggie bag" wel. Toch? Als je ergens eet en je hebt wat meer gekregen dan je kunt opkrijgen, vraag je of ze de rest in 'n "doggie bag" kunnen doen.

We weten dan misschien wel wat het is, maar erom vragen vind ik toch behoorlijk lastig. Gelukkig hoeft dat hier ook niet. In elk restaurant/eettentje waar ik meer dan 'n paar happen eten laat staan, wordt gevraagd of ik 't mee naar huis wil nemen.

Tot gisteren vond ik het nog lastig om daar "ja" op te antwoorden. Maar toen we bij 'n iets te dure chinees nog 'n flinke stapel Chao Mein en wat tofu overhadden, heb ik het toch maar wel laten inpakken. moet je 'ns kijken wat 'n schattig doosje.


En vanmiddag smaakte het kliekje prima als hapje bij de lunch.

PS: de term "doggie bag" gebruiken ze hier niet. Het is "do you want take this with you?"

Geen opmerkingen: