woensdag 18 februari 2009

Sportief dagje

Gisteren was het sportdag: 's middags fietsen, 's avonds ijshockeyen. Niet zelf natuurlijk, maar om te kijken. De derde etappe van de AMGEN Tour of California - America’s largest and most prestigious cycling event- startte in San Jose. Dat leek me een mooi moment om Lance Armstrong en Levi Leipheimer voorbij te zien flitsen. En de RABO- en Quickstep-ploeg natuurlijk. En de Type 1 ploeg, een team waarvan sommige renners diabetes hebben.

Te snel
Al met al heb ik het volgende van de Tour meegekregen:

Ze waren me te snel af geweest. Dit kwam echt niet omdat ik te laat was hoor. Ik had heel netjes volgens het schema uitgekiend waar ik ze nog kon zien. Alleen had de organisatie besloten de mannen tien minuten eerder te laten vertrekken.

San Jose Sharks
Gelukkig schaatsen ijshockeyers op een afgezette ijsbaan, dus dat konden we niet missen. Samen met Marrije en haar broer Harm hebben we ons ondergedompeld in 'Sharks territory' in het HP Pavilion. Ze speelden een thuiswedstrijd tegen de Edmonton Oilers, een Canadese ploeg.

We hadden plaatsen met 'obstructed view':

Door het hekwerk moesten we 'actief' kijken: uitstrekken, ietsje inzakken en af en toe op de grote videoschermen kijken. Maar de belangrijkste dingen hebben we goed kunnen zien, zoals een van de doelpunten van de Sharks (de blauwgroenen):

Vooral in de tweede periode was het spannend. Al werden de matpartijen wel wat vervelend.

Op een gegeven moment zaten er drie Oilers en twee Sharks op het strafbankje. Dan blijven er niet veel spelers over op het ijs (een team bestaat uit vijf spelers + keeper). IJshockey is duidelijk geen saai spelletje.

Wel vermoeiend hoor, zo'n sportief dagje...

Geen opmerkingen: