maandag 16 februari 2009

Stroomuitval

Zondagochtend, half elf.

"Wat heb je nou gedaan?!"
"Huh? Niks, ik ben steentjes aan het plakken op een armband. Hoezo?"
"Merk je dan niet dat de muziek ineens is weggevallen en de wasdroger afsloeg?"
"Oh.. uh, nee?" Als ik eenmaal met m'n glimmertjes bezig ben, ben ik ergens anders.

Check in de stoppenkast: niets geks te zien. Check op de gang: lichten zijn wel aan, maar de grote, lawaaiige afzuiger is stil. Deze storing gaat verder dan ons appartement. Dus maar naar het verhuurkantoor beneden. Oei, de liften zijn donker, dat wordt de trap. Ik ben niet de enige die komt vragen wat er aan de hand is. Iemand vraagt om lucifers zodat zijn vrouw verder kan koken.

Er blijkt een grote 'power outage' te zijn, de hele buurt zit zonder stroom. Door het slechte weer (veel regen en wind) is er in/bij de energiecentrale iets mis gegaan. Omdat ons complex een generator heeft, branden de lichten in de gangen en de garage wel en doen de liften het nog steeds (ook al zijn ze donker). Verder is alles 'down'. Dit schijnt vaker te gebeuren. Het kan een half uur tot vier uur duren voordat er weer stroom is. Ik waag het er op en ga ik een donkere lift naar boven.

Maar wat doe je in de tussenliggende tijd? Shoppen! Maar eerst eens kijken of we nog warm water hebben voor een douche. Dat werkt gewoon, mooi! Maar badderen in het donker is niet fijn, dus hebben we de boel wat bijgelicht met theelichtjes. Het lijkt wel een verlengde Valentijnsdag.

Ondertussen belt Marrije of we zin hebben om een spelletje Rummikub te spelen. Dat doen we dan na het shoprondje.

Rond half drie zijn we weer thuis en alles doet het gelukkig weer ...behalve de liften. Heel fijn als je op de 6e (OK, 5e volgens Hollandse telling) woont en naar je buren op de 4e (3e) in het andere gebouw wilt. Om zes uur werken de liften in Marrijes gebouw het weer. Die van ons nog niet en de liftenman is al vertrokken. Hopelijk doet hij niet aan vrijzijn op President's Day en komt hij snel terug.

1 opmerking:

Anoniem zei

De liften deden het maandagochtend gelukkig weer. Maar er zijn nog wel problemen. Niet in ons gebouw, maar bij de fitnessruimte. Daar zat vanochtend iemand vast in de lift. Morgen wordt het beter weer, misschien zijn dan alle problemen ook voorbij...