zondag 1 februari 2009

Spelletjeswinkel

Misschien weten jullie dat wij een spelletjestic hebben. In Nederland hadden we dan ook een aardige verzameling aan bord-, kaart en computerspellen. Van sommige hadden we zelfs alledrie de varianten, zoals Kolonisten van Catan: het bordspel voor 6 personen, het kaartspel voor 2 personen, maar ook het bord- en kaartspel op de pc. Zo kun je op internet Multicatan spelen. Alleen de dobbelvariant hebben we nog niet.

In afwachting op ons vertrek naar de States hadden we onze spelletjeskoopbehoefte flink teruggeschroefd. Maar nu kunnen we weer los, we hebben The Game Kastle ontdekt.

Het is wel een beetje een 'geeky' winkel met veel Warhammer- en Magicspul, maar dus ook aardig wat 'gewone' spellen. Er is ook een speelruimte die druk bezet was met Magic-spelers.

Voor vrienden hebben we Carcassonne gekocht, voor onszelf Dominion. Frank vindt het zo jammer dat ik geen Magic meer wilde spelen. De starterset vond ik wel leuk, maar ik ben dat niveau nooit ontgroeid. Magic is een verzamelkaartspel waarbij je zelf een 'deck' (set kaarten) uit je eigen verzameling samenstelt. Op de kaarten staan wezens met speciale krachten, spreuken, tegenspreuken enz. Daarmee vecht je tegen een ander deck. Dominion is ook een kaartspel, maar alle spelers maken hun deck door kaarten te kopen uit een algemene stapel. Geen voorwerk dus. Frank hoopt dan ook dat dit spel me wel aanspreekt. We hebben het nu een keer gespeeld en het werkt aardig, maar ik geloof dat ik geen superfan word. Misschien heb ik gewoon weinig met dit soort kaartspellen. Of zou het komen omdat ik verloren heb?

Carcasonnebasisspel$30(bij bol.com)€22,95
Dominionbasisspel$45€37,99

Met dank aan Marleen voor de Nederlandse prijzen.

1 opmerking:

Marleen zei

Carcassone bij Bol.com: 22,95
Dominion: 37,99