woensdag 11 februari 2009

Op rantsoen?

Na twee droge jaren lijkt het ook dit jaar niet te gaan lukken. We hebben nog zo'n acht weken waarin er regen kan vallen, daarna is het regenseizoen voorbij.
Californie heeft veel water nodig, niet alleen voor de bewoners maar ook voor de boeren en de vissers. En voor het 'wildlife' in de Sacramento - San Joaquin River Delta. Als ik het goed begrijp, is er in 2007 zelfs een wet opgesteld om het pompen van water uit de delta drastisch te verminderen, zodat de Delta Smelt (een lokale spiering) niet uitsterft en de zalm de delta kan blijven gebruiken als doorsteek.

Dichterbij zien we ook dat er een waterprobleem is. Zo ziet het reservoir in Vasona County Park er momenteel uit:


Waterbewustzijn
Daarom is Santa Clara Valley Water District druk bezig om de bewoners bewuster om te laten gaan met water. Je kunt je huishouden laten controleren op waterzuinigheid, je kunt kortingen krijen op waterbesparende artikelen. Ze geven ook tips. En vandaag lag dit blaadje in de bus:

Dit in combinatie met de lekkage die we in de master bathroom hebben, zorgde ervoor dat ik een tijdje ons waterverbruik in de gaten heb gehouden:

  • douchen - 30 gallon

  • dishwasher - 10 gallon

  • wasmachine (vol) - 40 gallon

  • kop onder de kraan - 5 gallon


Da's best veel water. We kunnen in elk geval proberen om de vaatwasser en wasmachine steeds helemaal vol te laden. Oh, en uit mijn controle bleek gelukkig dat er niet continu water weglekt.

Geen opmerkingen: