zaterdag 28 februari 2009

Hidden Talents

We hebben ons eerste culturele uitje achter de rug. We zijn naar 'Hidden Talents' van het San Jose Ballet geweest. Vijf dansers uit de groep hebben choreografieen gemaakt die de rest van de groep uitvoerden.


De muziekkeuze was apart: John Legend, Bjork, LOOP!Station (traden live op), een of ander modern pianostuk (ook met livemuziek) en een verzameling tango's. Niet echt klassiek dus. Maar de dansen waren grotendeels wel op spitzen ('pointe shoes'), met moderne invloeden er in. Soms irritant, soms grappig. Ik ben duidelijk al wat vastgeroest: ballet op spitzen is klassiek en moet op klassieke muziek met klassieke bewegingen. De Notenkraker, Giselle, Het Zwanenmeer, dat werk.

In het programmaboekje dat we bij binnenkomst kregen, zat een blaadje. Het leek wel een 'In Memoriam', maar het was een briefje waarop de sponsors van de voorstelling staan vermeld. Dat is hier heel normaal.


De voorstelling duurde wat lang, ook omdat er 2 pauzes in zaten. Frank - onder dwang mee en een beetje lekker gemaakt met de belofte dat er 'loop'-artiesten zouden optreden - vroeg zich af wanneer de standupcomedians zouden beginnen. Volgens hem zou ballet veel leuker zijn als het caballet is. Als tegenprestatie heb ik beloofd dat ik een keer met hem meega naar een worstelwedstrijd. Oh dear...

Geen opmerkingen: