zondag 8 februari 2009

Chinese New Year Parade in San Francisco

De Chinese optocht was niet de reden dat we gisteravond in downtown San Francisco moesten zijn, maar we konden er niet omheen. Letterlijk dan. We waren op weg naar The Stinking Rose, een bekend knoflookrestaurant, en onze GarminGarmin loodsde ons door het centrum heen. Alleen weet zij niets van wegafzettingen en vindt ze hoge gebouwen ook niet fijn, dus ze raakte een beetje in de kluts.

Via onze telefonische hulpdienst (die al in The Stinking Rose was) hoorden we dat er uitgerekend die avond de Chinese nieuwjaarsoptocht was. Huh? Chinees Nieuwjaar was toch al anderhalve week geleden? Nou ja, het zij zo. We hebben de auto ergens in een parkeergarage gedropt en zijn verder gelopen. Het zou 25 minuten lopen zijn, dat kunnen wij Hollanders wel. Alleen stuitten we steeds op de optocht. Op zich niet erg, want dat hebben we dan ook mooi meegepikt. Volgens de Mercury News is het de oudste en grootste Chinese New Year's Parade buiten Azie. In elk geval levert het best mooie plaatjes op:Wil je videobeelden zien van de draak, klik dan hieronder:


Denk niet dat je even over de hekken kunt klimmen en tussen de zwaaiende Chinese kindjes door kunt huppelen. Alles was potdicht getimmerd. Uiteindelijk wisten we de parade te kruisen door via een BART-tunnel (soort metrostation) onder de straat door te lopen. Daarna moesten we op Columbus, zo'n 500 meter van het restaurant af nog een keer de draken bevechten. Gelukkig was daar het einde van de optocht, dus we vonden een doorgang. Dat was maar goed ook, want we begonnen allemaal wat knorrig te worden van de trek.

Onze wandelroute:


O ja, Bigmac-index voor parkeren:


ParkeergarageDowntown SF4 uur$12Centrum Amsterdam€16?

Geen opmerkingen: