maandag 9 februari 2009

Meubelshoppen

Vorige week zijn we op meubeljacht geweest. Manon had al heel wat voorwerk gedaan, dus ik hoefde nog maar naar twee zaken mee. De eerste was de Scandinavian Designs in Santa Clara. Het is werkelijk 'n verademing om na al die ongelofelijk oubollige Amerikaanse, mega-meubelen weer 'ns gewoon wat goeie smaak tegen te komen. Het mag dan niet allemaal onze smaak zijn, maar het meeste in deze winkel heeft in geval 'n stijl.

Wij moesten minstens twee eettafelstoelen hebben. We hebben er namelijk voor vertrek uit Nederland vier weggegooid. En met de twee resterende stoelen is het toch wel wat crisis. We willen uiteindelijk drie setjes van twee stoelen elk hebben, zodat we weer op zes uitkomen. Dit keer zijn we uitgekomen op deze stoelen:Ik weet dat ze er voor 'n eettafel 'n beetje raar uitzien en het was dan ook 'n "conference chair". Maar ze zaten wel heel lekker en het model past volgens ons heel goed bij onze inrichting. We hebben ze besteld en afgelopen zaterdag opgehaald. Helaas heb ik even geen foto van hoe ze er thuis uitzien, maar dat komt vast nog wel.

We hebben ook nog wat andere stoelen gezien. Regelmatig heb ik met 'n rolmaat de hoogte gemeten. Onze eettafel heeft namelijk 'n dubbelhoog tafelblad, dus daar wil je niet met te lage stoelen aan zitten.

We waren ook nog wel gecharmeerd van deze "donker leren" stoel met dubbelhoge zitting. Want dat past precies onder ons dubbelhoge tafelblad. Maar ja, vier stoelen tegelijk konden we even niet betalen. Dus die komen binnenkort nog wel 'n keer.De tweede winkel van ons rondje was de oer-Hollandse Ikea. Oer-hollands? Yup, kijk maar 'ns onderaan de pagina op www.ikea.com: het is tegenwoordig 'n B.V. Ook dit artikel op wikipedia is duidelijk: Ikea moet binnenkort z'n kleuren veranderen in rood-wit-blauw. Oh ja... had ik al 'ns verteld dat Nederlanders in het buitenland vaak veel patriottischer zijn dan in hun "thuisland"?

Bij de IKEA hebben we 'n kast voor in de slaapkamer gehaald.Een zwarte Expedit. Volgens IKEA is het 'n boekenkast of 'n TV-meubel. Maar volgens ons is hij ook prima geschikt om kleding in op te slaan.

En natuurlijk is geen trip naar de IKEA compleet zonder...

Geen opmerkingen: