maandag 16 februari 2009

Valentijnstruffels

Wat doe je op Valentijnsdag als je in het land woont waar ze dat zo'n beetje hebben uitgevonden? Gewoon rustig overslaan zit er dan niet in. Zelfs in de broodjeswinkel werd me gevraagd of ik helemaal klaar was voor Valentijn.

Aan mij heb je met dit soort feestjes niet veel. Ik ben stapelgek op Manon, begrijp me goed. Maar dat weet ze allang. En bloemen neem ik wel op andere dagen mee, dan is het ook wat minder druk in de winkel.

Manon kent me gelukkig ook al langer dan vandaag. En daarom had ze zaterdag zelf iets geregeld voor ons samen. We zijn chocoladetruffels gaan maken in Napa Valley - een wijnstreek hier anderhalf uur rijden vandaan. Om elf uur werden we verwacht bij Julie van Cooking with Julie die in haar keuken kookles geeft.We waren samen met één ander stel. In zo'n vier uur hebben we met z'n allen zo'n 50 truffels gemaakt in drie verschillende smaken: lemon verbana, sinas-grand-marnier en kerrie-peper. Onder leiding van Jullie hebben we alles gedaan: chocola smelten au bain marie, chocola fijnhakken, chocola in bolletjes rollen, chocola proeven, chocola in 'n badje van chocola dippen en natuurlijk chocoladetruffels inpakken en mee naar huis nemen.


Samen de room, de honing en het citroenkruid mengen


Manon was erg goed in het rollen van choco-balletjes


Het resultaat van vier uur werk: chocoladetruffels

Al met al was het hartstikke leuk om te doen. Maar ik blijf wel van mening dat chocola vooral het lekkerst is als je er niet teveel poespas van maakt. En voorlopig heb ik m'n buik even vol van chocolade.

Geen opmerkingen: