zondag 15 februari 2009

Op weg naar Napa

Wat doe je op een regenachtige Valentijnzaterdag? Dan ga je naar Napa. Niet om wijn te proeven (dat doen we graag een keer als er wel plek is in een hotelletje op loopafstand van de proeflokalen), maar om een speciale Valentijn-kookworkshop te doen. Maar daarover vertelt Frank later meer. Ik laat hier wat zien van de heenreis.

Omdat het nu zo koud is (zo'n 8 graden Celsius in de vallei), ligt er aardig wat sneeuw op de omliggende bergtoppen:

Onderweg kwamen we langs een klein Six Flags-park:

Als je de wateren van de Bay Area wilt oversteken, moet je meestal over een tolbrug. Zoals de Benicia-Martinez Toll Bridge. Met een personenauto kost dat $4. Of niets, want toen wij met onze dollarbiljetten klaarzaten, mochten we gewoon doorrijden.


We waren te vroeg, dus zijn voor de workshop nog even in downtown Napa gaan kijken. Om half elf 's ochtends is het daar een beetje een dooie boel. Zelfs bij Ben & Jerry's was het leeg. We vonden de roze Valentijnbriefjes in het raam wel erg grappig.

En we zagen een paar mooie muurschilderingen, zoals deze:


Misschien is het stadscentrum wat leuker als je er een wijnproefrondje doet. We zijn toen maar naar Julie gegaan, de kok van de Valentijnworkshop. Lees verder in de volgende post.

Geen opmerkingen: