dinsdag 10 februari 2009

Lekkage

Op dit moment ziet onze badkamervloer er zo uit:


Het viel ons een paar weken geleden op dat er water tussen de kieren naar boven sijpelde als we onder de douche stonden. Niet bij de douchecabine (op de foto niet te zien maar hij zit rechts naast de badkuip), maar bij de wastafels. We hebben direct de verhuurder ingelicht. David, onze onderhoudsman is komen kijken en heeft direct zijn manager erbij gehaald. Ze zijn hier nogal allergisch voor 'mildew'-vorming (schimmel). Zeker in de complexen die helemaal van hout zijn gemaakt, kan schimmel heel vervelend zijn. Gelukkig hebben wij hier betonnen vloeren, dus dat kan wel wat hebben.

De manager vond dat we de boel maar moesten drogen met handdoeken. Hij liet duidelijk merken dat we niet zo'n waterballet moesten maken. Pardon? Dit water komt niet van ons af en we spetteren het ook niet over de douchedeur heen op de vloer. Maar OK, wij doen netjes wat ons opgedragen wordt. Na elke douchebeurt maakten wij de vloer droog. Maar dat hielp niet (goh...).

Ondertussen begon de vloer ook bol te staan. Weer David erbij gehaald en hij had wel door dat dit lekkage is. Maar waar vandaan? Hij mag er niets aan doen, omdat alles nog nieuw is, vallen dit soort problemen onder de garantie. En dat is voor de 'shower people' (doet me steeds denken aan een boekje van Terry Pratchett: The Carpet People). Maar wanneer de shower people komen, kon hij niet zeggen. Hij gaf me de tip om nog een keer online een service request door te geven, zodat het probleem weer bij zijn manager op het bureau zou komen. En zowaar, een dag later stond David met een 'shower man' voor de deur.

Uhm... ze stonden eigenlijk IN het appartement terwijl ik onder de douche stond. Dat ze het appartement in komen is geen probleem, daar had ik namelijk toestemming voor gegeven toen ik de service request doorgaf. Gelukkig had David door dat ik thuis was en riep even om te laten weten dat hij er was en dat hij zo weer terug zou komen voor de lekkage. Pfoei!

Het bezoek was wel mooi getimed van de mannen. Nu konden David en Mr. Shower goed zien wat er aan de hand is. Mr. Shower schrok flink. Er zijn wel andere appartementen met wat lekkage (de douchedeuren sluiten niet helemaal joepie), maar dit was nieuw voor hem. Na wat overleg met zijn baas en wat tests vermoedt hij dat er water achter de marmeren platen wegsijpelt en dan onder de douchebak onder de vloer richting wastafels stroomt.

Nu zitten we dus met een opengehaalde vloer en mogen we deze badkamer 'even' niet gebruiken. Gelukkig hebben we nog een badkamer. En wanneer ze de boel gaan repareren? "Zo snel mogelijk". Tot die tijd staat een megafohn continu de ondervloer droog te blazen. Behalve 's nachts, want de Tornado maakt nogal herrie. Ik snap niet helemaal hoe dat ding de vloer droog moet krijgen als er nog een heleboel laminaat boven op de natte ondervloer ligt, maar ze zullen het wel beter weten.

Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen: