maandag 9 februari 2009

The Stinking Rose

"Als je in San Francisco bent, MOET je bij de The Stinking Rose eten!" Dit hoorden we in Nederland al van een stel die-hard SF-gangers. En toen we in augustus met z'n zessen in Nederland aan tafel zaten bij Loetje aan de Amstel (Ouderkerk a/d Amstel), kwam het idee om bij de Stinking Rose te eten als iedereen in San Jose/San Francisco was gearriveerd. Vincent en Esmarij vertrokken in september, wij in november en Mihai en Madalina zijn in januari overgekomen. Dus tijd voor onze Stinking Rose-date!

Maar wat is de Stinking Rose? Dat is een knoflookrestaurant. Het pand is nog net geen knoflookbol (garlic rose) en de bediening loopt nog net niet als knoflookteentjes (garlic rose buds) rond, maar verder is het knoflook wat de klok slaat. Er is zelfs een garlic martini en een toetje met knoflookijs!

De ingang van The Stinking Rose

Tip: check voordat je naar downtown San Francisco gaat of er iets te doen is, zoals de Chinese parade om het nieuwe jaar te vieren of zo. Wegen waren afgesloten, onze GarminGarmin had moeite met de satellietverbinding door de hoge gebouwen en we hadden geen kaart bij ons :o/ Gelukkig zijn Vincent en Esmarij al wat beter thuis in San Francisco, dus nadat we de auto ergens hadden geparkeerd kwamen we zo'n anderhalf uur te laat aan. Toen was het wachten op plek voor zes, want onze reservering voor 18:45 uur gold natuurlijk niet meer. Maar om kwart voor negen konden we alsnog aanschuiven. De menukaart en -belangrijker- broodjes, verse gemalen knoflook en gebakken knoflookteentjes kwamen al snel op tafel.
"We Season Our Garlic With Food"


Pannetje gebakken knoflookteentjes, champignons en kruiden

Tijdens het eten hebben we flink gekletst, gelachen en knoflookwalm uitgeademd:Mijn Italian garlic meatloaf is half meegegaan in een bakje, een toetje kon ik niet meer hebben. Maar toen Frank en Madalina aan het knoflookijs waagden, heb ik toch wat meegelepeld. Ik weet niet of mijn smaakpapillen al dood waren of dat mijn verkoudheid me parten speelt, maar ik merkte niet veel van de knoflook in het ijs.


Het was erg leuk en lekker, maar nu (de volgende ochtend) durven we eigenlijk niet naar buiten. We wilden gaan shoppen, maar het wordt waarschijnlijk toch een zondagbioscoopbezoekje. Dan zitten we tenminste in het donker te walmen.

3 opmerkingen:

eribosot zei

Moest je daarvoor nou helemaal naar San Fran?
http://www.garlicqueen.nl/
Maar ja, daar hebben ze weer geen surf and turf.

Manon zei

Juist, daarvoor zijn we juist naar de Bay Area verhuisd! Oh nee toch niet ;o)

Frank zei

Nee nee nee... dat was voor het fantastische klimaat. Vandaar dat ik zo m'n regenpak aandoe en lekker door het miezerbuitje naar kantoor fiets. :-/