dinsdag 24 februari 2009

Spullen ophangen zonder boren

In veel Amerikaanse huurcomplexen mag je niet in de muren boren, omdat die van hout of gipsplaat zijn. De populatie huurders wisselt nogal snel, je kunt hier al een appartement huren vanaf 1 maand. Als elke huurder vervolgens maar gaat boren, wordt de muur er niet beter op.

Ik heb het toch nagevraagd. We mogen hier wel boren, maar daar hangt een prijskaartje aan. Boren = grote gaten voor de 'anchors' (pluggen) = herstelwerkzaamheden bij vertrek. Dat kost je per gat $10-$15, omdat er iemand moet komen vullen en verven. Als je spijkers gebruikt, worden er geen kosten in rekening gebracht. Maar spijkers leveren toch ook lelijke gaatjes op?

Lamp ophangen
Wij moeten natuurlijk alles net weer ander doen dan de architect had bedacht. Onze eettafel staat niet onder de spotjes in de buurt van de bar, maar bij het raam. Door dat antiboorbeleid wagen we ons maar niet aan boren in het plafond. Om toch licht boven de tafel te hebben, hebben we een rijstpapieren lamp aan een 'vishengel'. Bij IKEA zagen we er een, maar die had een megagrote halve bol. Deze heb ik op de website van Wal-Mart besteld.

Je ziet direct hoe we onze schilderijen hebben hangen, nog niet dus. Hier is een foto van de hele lamp (model wijkt ietsje af):Staande lampVishengelmodel+rijstpapier$41,88€???

Geen opmerkingen: