zondag 15 februari 2009

Bordenwiebelaars

Als ik straks geen werk als handleidingenschrijver of marketingmedewerker kan vinden, kan ik altijd nog bordenwiebelaar worden.

Je kunt als makelaar of woningverhuurder natuurlijk een saai bord op de stoep zetten, maar je hebt meer kans om gezien te worden als je iemand in het weekend met jouw bord op een kruising laat zwaaien. De borden hebben vaak de vorm van een pijl, de wiebelaar moet dan ook de goede kant op wijzen. Anders rijden de geïnteresseerden naar de concurrent.

De meesten staan gewoon een beetje heen-en-weer te wiebelen maar sommigen maken er een kunst van, zoals deze man op Homestead/Quail (ik ga 'm nog een keer op video zetten):


Met een muziekje op z'n mp3-speler werkt hij een heel arsenaal aan bewegingen af: korte schokjes, lange zwaaien, bord achterlangs ronddraaien, bord omhooghouden en naar beneden laten vallen (en opvangen) enzovoort. Het lijkt bijna een leuke baan. En als je het zo afwisselt, ontwikkelen je armspieren zich ook nog gelijkmatig. Hm, waar kan ik me aanmelden?

Geen opmerkingen: