donderdag 5 november 2009

Nieuwe roze plukken

In Nederland liep ik met roze geverfde plukken in mijn haar. Toen ik ze in Santa Clara wilde laten bijwerken, bleek dat de kappers hier geen kekke kleuren in hun assortiment hebben. Daar heb ik eerder al eens over geblogd.

Restantje Hollands roze (december 2008)

Omdat ik ook meer kans wilde hebben op de Amerikaanse arbeidsmarkt - en roze haar doet het niet heel goed in een kantooromgeving - heb ik mijn haar maar donkerbruin laten verven. Representatief, maar best saai. Voor het weekend kon ik dan 'glam strips' (strengetjes gekleurd nephaar van Manic Panic) gebruiken.

Me and my glam strips.

Die strips waren het toch niet helemaal. En de baan wilde ook maar niet lukken, dus dacht ik "What the heck" en ben op zoek gegaan naar een beauty supply waar ze verf van Manic Panic verkopen. Ik had op de website van Manic Panic al gezien dat ik eerst Hot Hot Pink proberen. Pretty Flamingo en Cotton Candy zijn ook wel erg geinig. Of de hele harde roden: Vampire Red of Wildfire. Hoewel Aftermidnight Blue me ook weleens leuk lijkt.


Potje Pink

Halffabrikaat
Inmiddels heb ik voor de tweede keer Hot Hot Pinke highlights. De eerste keer heb ik in de salon eerst plukjes laten blonderen (anders zie je geen enkele kleur op mijn haar) en vervolgens mijn verf er in laten zetten. Mijn kapster houdt niet zo van de latex handschoenen, dus had ontzettend roze handen. Gelukkig voor haar wast de kleur snel weg. Dat is wat minder gelukkig voor mij, want dat betekent dat ik regelmatig moet bijverven en elke keer de badkamer moet boenen na een wasbeurt.

Vorige maand heb ik zelf een keer mijn grijze uitgroei (...) bijgestipt. Hierdoor waren mijn mooie roze plukken wat vervuild geraakt. Het was nog steeds wel roze, maar niet meer knal. Nou ja, dit was wel wat subtieler. Maar na een knip- en nieuwe grijze uitgroeibijstipbeurt vond ik de plukjes bij nader inzien te weinig opvallen. Dus gisteren ben ik alsnog gegaan voor nieuwe plukjes blond. Met deze kleurencombi verliet ik de kapsalon:

Uhm... eigenlijk ook wel leuk zo'n cocktail!

Thuis heb ik de verf er in gedaan. Voordeel is dat ik het thuis langer kan laten zitten. In de salon blijft het hooguit een half uur zitten, op de Manic Panic website las ik gebruikers die het rustig 3 uur of zelfs de hele nacht laten intrekken. Ik heb het maar gehouden bij 2 uur + aluminiumfolie er om heen. Goh, daar heb ik nou net geen foto van, haha.


Eindresultaat

Tips
Onderstaande tips werken voor mij, misschien ook voor anderen. Maar mocht het misgaan, kom dan niet bij mij aankloppen. Ik heb 't ook maar op internet gevonden en uitgeprobeerd.

  • Als je meer kleuren verf in je haar hebt: breng voordat je gaat verven een 'color lock' aan. Daarmee voorkom je dat de ene kleur gaat overlopen over de andere (deze tip komt van de beauty supply winkel).

  • Krijg je verf op je huid, dan kun je het direct wegvegen met een natte handdoek of washand.

  • Doe een plastic zak (of alufolie; vind ik een prettiger idee dan een zak over je hoofd) over je met verf ingesmeerde haar.

  • Hoe langer je de verf laat zitten, hoe intenser de kleur.

  • Uitspoelen met zo koud mogelijk water, vervolgens met witte azijn om kleur te fixeren (ja, je moet er wat voor over hebben).

  • Was je haar met zo koud mogelijk water en gebruik zo min mogelijk (liefst geen) shampoo. Nou vind ik dat niet zo'n fris idee, dus 1x per week was ik het met shampoo waar ik een beetje van de verf in heb gemixt.

  • Regent het, houd paraplu, regenjas met capuchon of regenkapje (sexy!) bij de hand of blijf binnen. Krijg je de uitgelopen verf toch op je kleren, dan krijg je het er wel uit als je ze direct wast.