vrijdag 6 maart 2009

Geen roze plukken

Was Kitty's Kapsalon in Maarssen nou zo speciaal? Natuurlijk, Kitty is een leuke meid die me goed knipte, gewoon roze verf in haar assortiment heeft EN goedkoop is. Ik was voor verven en knippen nog geen 60 euro kwijt.

Kitty

Ik liep dan ook regelmatig rond met roze plukken in mijn donkerbruine haar. Vlak voordat we vertrokken, ben ik nog een keer gegaan voor een opfrisbeurt.

Maar toen werd het tijd om een Amerikaanse kapper mijn grijze haren weg te laten werken en het roze weer op te fleuren. De eerste zaak waar ik kwam, was de SuperCuts. Niet te duur (verven + knippen voor $75), knipten OK, maar roze highlights? Daar doen ze niet aan. Toen heb ik mijn hele coupe maar donkerbruin laten verven. Netjes, maar wel een beetje saai en de verf waste er snel uit.

Salon
Iemand tipte me en zei dat ik naar een betere 'hair salon' moest gaan. Ze had zelf goede ervaringen met Regis, een soort Cosmo.

Toen het weer tijd was voor een nieuwe verfbeurt, ben ik daar langs gegaan. Ze werken daar met junior en senior kappers met bijbehorend prijskaartje ($45 respectievelijk $57,50 voor knipbeurt). Eerlijk is eerlijk, mijn senior wist precies wat ik wilde, gaf goede tips en sneed mijn haar perfect. Styling was ook top. Maar, ook bij Regis hebben ze geen roze verf. Ze hadden wel donkerpaars/aubergine. Dat leek me dan wel een goed alternatief, ware het niet dat alleen het bleken en verven van de plukken me al $130 zou gaan kosten. Wat ik wel kan doen: zelf de verf ergens kopen en dan bij Regis er in laten zetten.

Oplossing
Een van onze leasing managers was vroeger punk en wist een goede website waar zij haar verf bestelde: www.manicpanic.com. Wow! Daar zitten heftige kleuren bij hoor. Ze verkopen er niet alleen verf, maar ook strengetjes (nep)haar in allerlei kleuren. Misschien ga ik dat maar eens proberen. Dan blijf ik toonbaar op de arbeidsmarkt en kan ik in mijn vrije tijd als regenboog doorbrengen, zoals dit model:

Geen opmerkingen: