maandag 9 maart 2009

Zomertijd

In de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 maart 2010 gaat de zomertijd in de VS weer in. De komende weken kun je ons dus 'n uurtje vroeger bellen. Of wij kunnen 'n uurtje uitslapen..


Hier in Amerika is afgelopen weekend de zomertijd begonnen.In Noord Amerika begint de zomertijd op de tweede zondag van maart. In Nederland begint de zomertijd pas in het laatste weekend van maart. Tot die tijd lopen we hier in Californië nog maar acht uur op jullie achter.

Weet je wat er zo lekker is aan deze wijziging. Dat ik de komende weken dus 'n uurtje later kan opstaan. Nee, niet omdat ik later begin met werken. Maar voordat ik naar kantoor ga, zit ik 'n paar keer per week met ons Nederlandse hoofdkwartier aan de telefoon. Dat is meestal om zes uur 's ochtends, want dan is het in Nederland al drie uur 's middags. En hoewel ik best van vroeg opstaan hou, ben ik om zes uur nog niet echt op m'n scherpst.

Zoals m'n Nederlandse collega's laatst al grappend opmerkten: "je gaat meer zeggen naarmate we langer aan de telefoon zitten". De komende weken dus niet. Dan ben ik vanaf het begin al op m'n scherpst!Maar ik zag 'n beetje op tegen het najaar. Want dan zit ik natuurlijk 'n paar weken lang om vijf uur al aan de telefoon. Toch? Nou niet dus. Ik zie net op Wikipedia dat de zomertijd in Europa eindigt op de laatste zondag van oktober. En in Noord Amerika loopt de zomertijd door tot de eerste zondag van November. Joepie! Dat is nog 'n week lang uitslapen!

Geen opmerkingen: