woensdag 11 maart 2009

Nummerplaten

Weet iemand hoe het hier werkt met de nummerplaten? De standaardplaten hebben het formaat CLLLCCC (C=cijfer, L=letter). Hier in de omgeving zie ik namelijk heel veel auto's rondrijden waarvan de nummerplaat begint met een 5 of 6. Ook die van ons begint met een 5. Is dat het modeljaar? Maar ik zie heel weinig/geen platen die beginnen met een 7 of 8, terwijl er genoeg auto's uit 2007 en 2008 zullen rondrijden.

Is het dan een regiogebonden cijfer (Sunnyvale=5, San Jose=6, zoiets)? Zo'n systeem hebben ze dacht ik in Frankrijk ook. Of is het helemaal willekeurig?

Naamplaten
Naast de standaardnummerplaten bestaan er ook naamplaten. Die heten hier heel toepasselijk 'vanity plates', want je moet toch wel een beetje ijdel zijn om zo'n plaat op je auto te schroeven. OK OK, ik heb serieus overwogen om een 'NONPUF'-plaat te laten maken. Voorbeelden die ik heb gezien: 21CHIC (voor een verlengde Hummer die je kunt huren voor feestjes), 2SXY, 5BALLS (???), NHLSHRK (vermoedelijk van een van de San Jose Sharks-topspelers, gezien de dure sportauto die er aan vast zat) en deze:Er zitten een paar voorwaarden verbonden aan de letter-/cijfercombi op een vanity plate. Een daarvan is "The number '69' is reserved for 1969 year model vehicles." Ja ja...

2 opmerkingen:

eribosot zei

Kijk uit of er gebeurt dit:
http://www.youtube.com/watch?v=H_S8qRUsm7E

Jacco zei

Hoi, de nummerplaten in California zijn gewoon nummeriek. Ik bedoel ze volgen mekaar op. Dus eerst was daar ABC 001 daarna 001 ABC. Rond midden jaren tachtig hebben ze een nummer extra toegevoegd. 1ABC001...etc.
Inmiddels zijn ze dus bij de 6 aanbeland. 6MJC432.
Meer nummerplaatinfo op www.licenseplates.cc

Groetjes Jacco