dinsdag 17 maart 2009

Dagje bijkomen

Maandag was een dagje 'bijkomen', voor mijn ouders dan. Om de jetlag het hoofd te bieden, heb ik ze hun eerste dag op sleeptouw genomen. Met de huurauto zijn we een rondje gaan rijden. Eerst langs het Community Recreation Center waar ik pottenbak, de bieb waar ik mijn boeken leen en toen op naar het sjieke Santana Row voor een kop koffie. Dat werd koffie bij de Borders, de boekhandel. Bijna elke grote boekhandel heeft een eigen koffiecorner of zelfs cafe. Donner in Rotterdam heeft dat dacht ik ook.

De fauteuils nodigen uit om een boek uit de kast te pakken en te proeflezen. Of te snurken, zoals iemand een paar stoelen verder deed.

De volgende stop was Los Gatos. Ik was blijkbaar in een dure bui. Even wat geslenterd door de winkelstraat, een hele mooie rok bewonderd van $166 (werd die toch iets minder mooi van), dure schoenen bekeken en gelachen om de hondenkoekjesbak naast de deur van een koffietentje. Los Gatos is namelijk nogal een hondenminnend stadje.

Love your dog, love yourself

Vervolgens hebben we even gekeken bij Villa Montalvo in Saratoga, maar doordeweeks zijn ze in het voorseizoen nog niet helemaal berekend op bezoekers. Daarna zijn we richting downtown San Jose gegaan voor een sandwich, soep en 'flatbread sammies' bij Quiznos.

In aanraking met politie
Toen we weer richting parkeergarage gingen, zagen we drie agenten te paard. Omdat we niet wisten of ze het op prijs stelden om op de foto gezet te worden, hebben we het op slinkse wijze gedaan: net doen of ik mijn ouders op de foto zette, met -heel toevallig- de agenten op de achtergrond. Een van de agenten kwam toen op mijn ouders afgeklepperd, boog zich voorover en staarde mijn moeder aan. Ik dacht 'Nou zijn de rapen gaar hoor. Ze zijn nog geen dag hier en direct problemen met de politie...' Maar de agent vertelde dat ze best met hem en het paard op de foto mochten. Dit is het resultaat:

Klik even op de foto en let dan vooral op het hoofd van het paard

Later vonden we dit artikeltje over politiepaard Cal en zijn partner, agent Ernie: Pony Express in The Willow Glen Resident.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hey Manon en Frank!

Leuk dat je ouders op bezoek zijn, gezellig! Ik las ook je artikel over kettingen maken, ik heb dat laatst gedaan in Byron Bay en ben denk ik al verslaafd..

Veel plezier daar,

groetjes Iris