zaterdag 14 maart 2009

Sieraden maken

In Nederland maakte ik al kettingen, en hier heb ik die hobby weer opgepakt. Gelukkig heb ik al mijn tangen, kralen, draad enzovoort meegenomen, dus ik had snel mijn werkplek ingericht. Als ik bezig ben, kan ik de hele eettafel (220x100 cm) in beslag nemen. Tot groot verdriet van Frank die met zijn laptop naar de kop van de tafel is verbannen.


Een deel van mijn werkgebied. De zwart/zilveren armband is een 'on-going' project. Ik heb 'm 3 jaar geleden gemaakt, maar vorige week heb ik 'm verfijnd.

Er is ook een stapeltje Hollandse sieradenbladen meegegaan. Dat is maar goed ook, want de meeste bladen die ik tot nu toe ben tegengekomen zijn nogal 'Amerikaans'.

Voorbeeld uit blad 'Sieraden Zelfmaak Special', jaargang 1, 2004

En dit is wat ik er van gebrouwen heb:

Mijn eindresultaat

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Manon,

Waar koop jij je materialen hier in Amerika(kralen, semi precious gems etc.)?
tips?

Alvast bedankt!
Groeten,
Ben van den Toorn
Boston, MA

Manon zei

Hoi Ben, ik koop bij ketens zoals Michael's en JoAnn, maar er zitten hier in de buurt ook aardig wat kleine kralenwinkels: SewBeadazzled (San Jose), Beads 'N Things (San Jose), Global Beads (Mountain View) en ik heb net Natural Expressions in Los Gatos ontdekt. Wel duur, maar mooie spullen. Online: FireMountainGem.com, GemMall.com.
En jij?

Anoniem zei

Hoi Manon,
Enorm bedankt voor je snelle reactie.
Mijn vrouw Jessica is een beetje aan het hobbyen met sieraden en hier in Boston zijn niet zo gek veel zaken die dat soort materialen verkopen.
Ik denk dat de sites die jij noemde haar goed kunnen helpen.

nogmaals bedankt.

Groeten,
Ben