dinsdag 31 maart 2009

If you're going to San Francisco...

...Be sure to wear some flowers in your hair, zong Scott McKenzie in 1967.

Die bloemen hadden we niet in ons haar, maar we waren wel uitgedost met camera's, petjes, zonnebrand en TomTom om de stad en de Golden Gate Bridge te bekijken. We hadden een mooie dag uitgekozen, de zon scheen volop. Dit was het eerste uitstapje waarbij Frank ook mee kon, want zaterdag dus vrij.

Omdat de Golden Gate Bridge goed was aangegeven op de borden en de TomTom wat moeite kreeg tussen de gebouwen, hadden we die maar vrijaf gegeven. En prompt misten we ergens een ergens een afslag, waardoor we ineens over de Embarcadero reden, pal langs Fisherman's Wharf. Daarna zijn we richting Golden Gate Bridge gegaan.


Op Vista Point hebben we foto's gemaakt van de brug en de wolken die langs de brug gleden. Frank zal zijn filmpje hier van vast nog wel uploaden.


Daarna zijn we een stukje doorgereden naar Sausolito om te lunchen bij Horizons. Daar hebben we voor het eerst gebruik gemaakt van 'valet parking': iemand van het restaurant zet dan de auto voor je weg. Als valet-parkeerder bij Horizons moet je EN goed kunnen rijden EN van puzzelen houden.

Mams geniet van het uitzicht over de baai.

Na de lunch was het tijd om San Francisco in te gaan. Als je over de Golden Gate Bridge San Francisco in gaat, moet je $6 tol betalen. De stad uit over de brug is gratis.

De volgende stop was Lombard Street, 'the most crookedest street in the world'.


Laatste stop was China Town. We hebben geparkeerd onder het Hilton Hotel, in een ACE parkeergarage (weekendspecial $3 per uur). Na wat rondlopen en vragen vonden we de entreepoort. Daar werd Frank gevraagd of hij twee meisjes naast de poort op de foto wou zetten:


We zijn verder naar Market gelopen en daar hebben we koffie gedronken en wat gegeten. Daarna was het wel tijd om weer huiswaarts te gaan.

Geen opmerkingen: