zaterdag 15 augustus 2009

Fietsen over de Golden Gate Bridge

Als je de Golden Gate Bridge gaat bekijken, kun je er natuurlijk met de auto overheen rijden. Vanuit San Francisco hoef je geen $6 tol te betalen, die betaal je als je weer de stad in wilt. Wandelaars en fietsers betalen geen tol.

Fietsers? Yep, het schijnt erg leuk te zijn om over de Golden Gate Bridge te fietsen. Er zijn dan ook aardig wat fietsverhuurders op en rond Fisherman's Wharf: Blazing Saddles (6 verhuurpunten), Bay City Bike (3) en Bike and Roll (3). Scoor eerst even wat gratis plattegronden van Fisherman's Wharf en San Francisco, want daar zitten meestal kortingsbonnen bij, waaronder eentje voor $5 korting op een huurfiets voor een dag (normaal vanaf $28).

Nadat je de brug over bent gefietst, kun je afdalen naar Sausalito en doorfietsen naar Tiburon. Vanuit die plaatsen kun je met de veerpont terug naar San Francisco. Die overtocht zit niet bij de huur van de fiets inbegrepen, dus reken er nog $11 per persoon bij voor een enkeltje (kinderen van 5-11 jaar mogen overvaren voor $6.75).

1 opmerking:

Riƫlle zei

"Bike the Bridge" is echt een super manier om de brug te ervaren. En je bent beslist niet de enige. Veel Amerikanen "biken" over de brug met mountain bikes, gewone fietsen of echte racefietsen. Het leuke van dat fietsen is dat je de brug echt voelt bewegen. Iets wat je in een auto niet voelt. Zeker dus een aanrader om te doen!!! En als je met jonge kids gaat kun je een tandem nemen, alleen oppassen bij de bochten....