maandag 3 augustus 2009

Strandjongens

Frank en Marrije zijn helemaal blij! We zijn gisteravond naar de Beach Boys geweest. Jan en ik vonden het ook leuk hoor, maar Frank en Marrije stonden echt te trappelen om de Beach Boys te zien optreden. De kaartjes waren dan ook al in april in huis.

 

Het hele festijn vond plaats in het openluchttheater van de Mountain Winery. Erg mooie locatie, boven op een berg, tussen de wijnranken en met uitzicht over de vallei en baai. Op concertavonden kun je er ook eten: luxe 3- of 4-gangendiner met uitzicht op de vallei, lopend buffet of een hamburger. Aan het aantal koelboxen te zien, mag je ook je eigen eten meenemen en daar oppeuzelen. Is best een idee, want ze weten hun prijzen wel ($14 voor een standaard vegiburger, $17 voor een dito kipburger, beide wel met zakje Kettle chips en een augurk er bij).

 
Het openluchttheater

En daar waren ze dan: Mike Love en Bruce Johnston met band. Ik vond het een beetje 'stroperig' beginnen, maar later zat het tempo er lekker in. Al gauw stond het grootste gedeelte van het publiek te swingen en mee te zingen met alle hits.Het blijft alleen raar om mannen van richting 70 the horen zingen alsof ze nog elke dag op de golven surfen en net klaar zijn met school. Gelukkig maakte Mike Love (69) daar ook zelf grapjes over. Op de een of andere manier vind ik het toch normaler om een Mick Jagger op leeftijd 'Paint it Black' en 'Sympathy for the Devil' te horen zingen. Komt vast door de hoge stemmen in de liedjes van The Beach Boys.

 

Weet je dat er drie bands rondtoeren met voormalige Beach Boys? Je hebt The Beach Boys Band met Love en Johnston, dan heb je Brian Wilson met band en Al Jardine met zijn Endless Summer Band.

Oh, nog een tip als je naar een concert gaat in de Mountain Winery: neem een plaid, vest of jas mee. 's Avonds kan het daar flink afkoelen. We hebben zelfs mensen met donsdekbedden voorbij zien komen!

Zie ook:
- The Beach Boys op Wikipedia
- Website The Beach Boys
- Concerten in Mountain Winery

Geen opmerkingen: