zaterdag 8 augustus 2009

Iemand anders met de rommel opschepen

Op de Buitenblog vroeg ik me laatst af waarom er zoveel gestande bootjes liggen in het natuurgebied bij Alviso Marina. Dit is er een van vele:



Inmiddels weet ik het antwoord. Ik heb namelijk gemaild naar het Don Edwards San Francisco Bay National Wildlife Refuge. De boten zijn achtergelaten op het water door eigenaren die de boten niet meer konden/wilden onderhouden. Het is dan erg makkelijk om de boot kapiteinloos te laten dobberen. Overal in de baai vind je dit soort verlaten boten, niet alleen bij Alviso.

De Don Edwards Refuge heeft gewoonweg geen budget en geen personeel om de boten uit het gebied weg te halen. Volgens de manager die mij terugmailde kost het afvoeren van een enkele boot al $30.000 dollar. Er is wel overleg tussen lokale overheid, de staat en landelijke overheid over hoe dit probleem baai-wijd aangepakt moet worden. Maar ik vermoed dat dit een zeer lage prioriteit heeft, zeker nu het plan is om de meeste State Parks te sluiten. Dat zou Californie 8 miljoen dollar besparen. Een druppel op de gloeiende plaat, want dan blijft de staat Californie nog steeds met een gat zitten van zo'n dikke 25 miljard dollar.

Geen opmerkingen: