donderdag 20 augustus 2009

Sanborn County Park

Na een paar drukke dagen (Frank had Knowledge Days van z'n werk: twee dagen kennis delen met collega's), was het maar eens tijd voor ontspanning. We hadden eigenlijk niet zoveel puf, maar om de hele dag binnen te ontspannen achter laptop of tv zagen we deze keer niet zitten. Het werd wandelen, Franks favoriete hobby NOT.

Kamperen
Ik was al eens met Marrije naar Sanborn bij Saratoga geweest, maar ik wilde deze keer onder andere de kampeerplekken bekijken. Ze hebben daar namelijk een RV-campsite ($30 per nacht, met 'electric hookup') en een walk-incamping voor tenten ($12 per nacht). Beide soorten plekken moet je reserveren.
De RV-plaatsen zijn niet heel spannend, je staat dan eigenlijk gewoon op de parkeerplaats waar de auto's van de walk-inkampeerders ook geparkeerd staan.

'Walk-in' betekent dat je de kampeerplek niet met de auto kunt bereiken. Je brengt je spullen lopend van de parkeerplaats naar je toegewezen plek. Je kunt in Sanborn wel een soort bolderkar lenen, maar dan blijft de wandeling toch nog pittig. Niet dat het ver is, maar de weg loopt nogal steil omhoog. Er zijn wc's bij de walk-inplekken, douches zijn alleen bij de RV-plaatsen.

Alle walk-inplekken hebben een eigen BBQ-plek, een picknicktafel en een 'food locker':
 

 
Dierveilige opslag in 'food locker'.

Tip: neem wel een of twee zaklampen mee, want het is er 's nachts pikkedonker. En wil je luxer kamperen, dan kun je terecht bij Saratoga Springs. Deze camping zit 2 mijl van de ingang van Sanborn Skyline Park. RV-plekken zijn $32 per nacht, tentplaatsen $25 per nacht. Deze camping heeft een winkeltje, wasserette, arcade en dergelijke.

Peterson Memorial Trail: die vergeet je niet!
Nadat we de kampeerplekken hadden bekeken, zijn we doorgelopen op de Sanborn Trail. We moesten een schattig waterloopje oversteken. Ik geloof dat deze Aubry Creek in de winter niet zo schattig is.

 
Even een slok water na de eerste klim.

Op een gegeven moment was er een splitsing en volgden wij de Peterson Memorial Trail. Dit stuk is maar nog geen halve mijl, maar wel kuitenbijtend steil naar beneden. In die 640 meter daalden we 60 meter (dat is dik 9%!). We hadden dan ook flink trillende benen toen we weer gewoon horizontaal konden staan. Gelukkig werden we beloond: in de bosjes waren moederhert met 3 Bambi's aan het scharrelen. Erg schuw waren ze niet, want ze sprongen niet ineens weg, maar gingen gewoon rustig door met grazen. Eerder kwamen we tijdens 'n fietstocht in Alum Rock Park al 'ns een hert tegen.Misschien hoorden de herten bij het Shakespeare-theater in het park? De Shady Shakespeare Theatre Company geeft daar tot en met 13 september gratis voorstellingen. Dit jaar Richard III en As You Like It. Voorstellingen beginnen om 19 uur.
.

Zie ook:
- Sanborn County Park
- Reserveringssite kampeerplekken Santa Clara County Parks
- Camping Saratoga Springs
- Shakespeare in Sanborn
- San Andreas Trail
- Hert in Alum Rock Park

Geen opmerkingen: