dinsdag 4 augustus 2009

Terug in de tijd

Op weg van Silicon Valley naar Yosemite rijd je langs een windmolenpark. Toen we daar laatst langsreden, bedacht ik me ineens dat ik die windmolens al eens eerder heb gezien: 23 jaar geleden toen ik met mijn ouders en zus een rondreis maakte door Californie. Er stonden hele rare windmolens bij, sommige leken op de gardes van een handmixer. Of sliep ik toen half en zag ik alles een beetje vertekend? Nou ja, het was in elk geval heel bijzonder om zoveel windmolens bij elkaar te zien. Zulke windmolenparken hadden we in die tijd in Nederland nog niet. Hier en daar stond wel een klein exemplaar bij een boerderij, maar dat was het wel.


Dit lijken me een paar ouwetjes.



Ik zie nu net dat dit soort windmolens 'windturbines' worden genoemd. En die windmolen in de vorm van een garde bestaat echt: Darrieus windturbine.


Zie ook:
- Wikipedia over windturbines

2 opmerkingen:

monique zei

De afgelopen weken, zorgen de blogjes en foto's voor een behoorlijk dejavu gevoel. Wij zijn in 2002 op vakantie geweest in de omgeving en hebben inderdaad ook de windmolens gezien en een bezoek gebracht aan Yoshemite. Volgens mij hebben we zelfs dezelfde trail gelopen bij Marioposo ... De foto's vertonen veel gelijkenissen.

Er is zoveel gebeurd in de tussentijd dat ik bijna niet meer het gevoel kan oproepen hoe onder de indruk ik was van die enorme bomen.

Hopelijk hebben Rielle, Mike, Bob en Wouter een geweldige vakantie daar.

Aan de hand van de blogjes krijg ik de indruk dat het jullie goed vergaat daar ;).

Groetjes uit een warm Delft
Monique

Frank zei

Niet meer kunnen herinneren: het klinkt alsof jullie dus 'n prima reden hebben om binnenkort 'ns een keer terug te komen. :-)